The Elements of Data Analytic Style (Hrvatsko Izdanje)
Besplatno!
S članstvom
$10.00
Predložena cijena

The Elements of Data Analytic Style (Hrvatsko Izdanje)

Vodič za ljude koji žele analizirati podatke.

O knjizi

Analiza podataka je barem toliko umjetnost koliko i znanost, ako ne i više. Ova knjiga je usmjerenja na detalje analize podataka koji ponekad bivaju zanemareni u tradicionalnim statističkim predavanjima i udžbenicima. Djelomično se temelji na blog postovima autora, materijalima za predavanja i tutorialima kao što su:

Autor je jedan od suosnivača Specijalizacije za znanost o podacima na Johns Hopkinsu - najvećeg programa za znanost o podacima na svijetu kojeg je upisalo više od 1,76 milijuna ljudi. Knjiga je korisna kao pratnja uvodnim tečajevima o znanosti o podacima ili analizi podataka. Također je koristan izvor informacija za ljude koji trebaju čitati i kritički ocjenjivati analize podataka.

Ova knjiga je prijevod na Hrvatski knjige The Elements of Data Analytic Style koja je izvorno napisana na Engleski.

O autoru

Jeffrey Leek
Jeff Leek

Jeff Leek is an Associate Professor of Biostatistics and Oncology at the Johns Hopkins Bloomberg School of Public Health. His research focuses on the intersection of high dimensional data analysis, genomics, and public health. He is the co-editor of the popular Simply Statistics Blog and co-director of the Johns Hopkins Specialization in Data Science the largest data science program in the world that has enrolled more than 1.76 million people.

Sadržaj

 • 1. Uvod
 • 2. Analitičko pitanje podataka
 • 3. Uređivanje podataka
 • 4. Provjera podataka
 • 5. Istraživačka analiza
 • 6. Statističko modeliranje i inferencija
 • 7. Predviđanje i strojno učenje
 • 8. Uzročnost
 • 9. Analize u pisanom obliku
 • 10. Izrada dijagrama
 • 11. Prikazivanje podataka
 • 12. Reproducibilnost
 • 13. Nekoliko pitanja forme
 • 14. Lista za provjeru analize podataka
 • 15. Dodatni resursi

Leanpub bezuvjetna, bez rizika, 100% garancija zadovoljstva

U roku od 60 dana od dana kupnje možete dobiti 100% povrat novca za bilo koju Leanpub kupovinu, sa samo dva klika. Ručno obrađujemo povrat novca, pa može proći nekoliko dana dok se novac ne pokaže na vašem računu. Pročitajte pune uvjete.

80% autorskih prava. Zaradite $16 na knjizi od $20.

Isplaćujemo 80% autorskih prava. To nije greška: zaradite $16 na prodaji za $20. Ako prodamo 5000 nevraćenih primjeraka vaše knjige ili tečaja za $20, zaradit ćete $80,000.

(Da, neki autori su već zaradili puno više od toga na Leanpubu.)

Zapravo, autori su zaradili više od $12 milijuna pišući, objavljujući i prodajući na Leanpubu.

Saznajte više o pisanju na Leanpubu

Besplatne nadogradnje. Bez DRM-a.

Ako kupite knjigu na Leanpubu, dobivate besplatne nadogradnje dok god autor ažurira knjigu! Mnogi autori koriste Leanpub za objavu svojih knjiga dok ih pišu. Svi čitatelji dobivaju besplatne nadogradnje, bez obzira kada su kupili knjigu ili koliko su platili (uključujući i besplatno).

Većina Leanpub knjiga dostupna je u PDF (za računala) i EPUB (za telefone, tablete i Kindle). Format koji knjiga uključuje prikazan je u gornjem desnom kutu ove stranice.

Konačno, Leanpub knjige nemaju DRM zaštitu, pa ih lako možete čitati na bilo kojem podržanom uređaju.

Saznajte više o formatima e-knjiga na Leanpubu i gdje ih čitati

Pišite i objavite na Leanpubu

Autori i izdavači koriste Leanpub kako bi objavili nevjerojatne e-knjige u razvoju i završene e-knjige, baš kao ovu. Možete koristiti Leanpub za pisanje, objavljivanje i prodaju svoje knjige! Leanpub je moćna platforma za ozbiljne autore, kombinirajući jednostavan, elegantan tok pisanja i objavljivanja s prodavnicom usmjerenom na prodaju e-knjiga u tijeku. Leanpub je čarobna alatka za autore: jednostavno pišite u običnom tekstu i objavite svoju knjigu, samo kliknite gumb. Stvarno je to tako jednostavno.

Saznajte više o pisanju na Leanpubu