Η Κουλτούρα του Διαδικτύου
Δωρεάν!
Με Συνδρομή
$7.99
Ελάχιστη πληρωμένη τιμή

Η Κουλτούρα του Διαδικτύου

Το συλλογικό αφήγημα μιας δικτυωμένης ζωής

Σχετικά με το Βιβλίο

Ο τόμος αυτός είναι ένα συμμετοχικό ψηφιακό artifact, αποτελεί το προϊόν ενός πειραματισμού groupsourcing συνεργατικής παραγωγής. Δημιουργήθηκε  κατά τη διάρκεια του εαρινού εξαμήνου 2014-15 από συγγραφική ομάδα φοιτητών του τμήματος Ψυχολογίας του Παντείου πανεπιστήμιου και τους διδάσκοντες στο πλαίσιο του μαθήματος: Η Κουλτούρα του Διαδικτύου. Σε αυτό το μάθημα οι συμμετέχοντες μετατράπηκαν από παθητικοί καταναλωτές έτοιμης γνώσης σε συμπαραγωγοί της γνώσης. Το αποτέλεσμα αυτής της ομαδικής συμμετοχικής διεργασίας αποτελεί μια εξαιρετικά ενδιαφέρουσα συμβολή στην κατανόηση του ανθρώπινου βιώματος στο διαδίκτυο στη σημερινή εποχή.

Έκδοση: Εργαστήριο Δυνητικής Πραγματικότητας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

ISBN (print): 978-960-7943-15-6

ISBN (eBook): 978-960-7943-19-4

Σχετικά με τον Εκδότη

Α. Μπράιλας
Α. Μπράιλας

Ο Αλέξης Μπράιλας είναι Εκπαιδευτικός και Ψυχολόγος (PhD). Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο υποτροφίας σπουδών από το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών (ΙΚΥ) στην ειδίκευση των παιδαγωγικών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ψυχολογία του κυβερνοχώρου, στην παιδαγωγική των πολύπλοκων συστημάτων, στη διεργασία της ομάδας σε εκπαιδευτικό πλαίσιο και στη μεθοδολογία έρευνας στο διαδίκτυο.

Πίνακας Περιεχομένων

Πρόλογος επιμελητών

Η διεργασία του μαθήματος #hub6301

Το ίντερνετ, ο ντίλερ και ο χρήστης

Το bullying γίνεται cyber

Digilove! Μοναξιά ή επαφή

Κουλτούρα και υποκουλτούρα

Cyborgs, Transhumanism και σημείο Ωμέγα

Μια καταιγίδα από πληροφορίες

Crowd-δημιουργία, wiki-κουλτούρα & κινήματα πολιτών

Η διαδικτυακή εγκυηκλοπαίδεια

Διαδικτυακή εκπαίδευση και MOOCs

Η Εγγύηση Ευτυχίας 60 ημερών του Leanpub 100%

Εντός 60 ημερών από την αγορά μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων 100% για οποιαδήποτε αγορά από το Leanpub, με δύο κλικ.

Δείτε πλήρεις όρους

80% πνευματικά δικαιώματα. Κερδίστε $16 σε ένα βιβλίο των $20.

Πληρώνουμε 80% πνευματικά δικαιώματα. Δεν είναι λάθος: κερδίζετε $16 σε μια πώληση $20. Εάν πουλήσουμε 5000 μη επιστρεφόμενα αντίτυπα του βιβλίου ή του μαθήματος σας για $20, θα κερδίσετε $80,000.

(Ναι, μερικοί συγγραφείς έχουν ήδη κερδίσει πολύ περισσότερα από αυτό στο Leanpub.)

Στην πραγματικότητα, οι συγγραφείς έχουν κερδίσειπάνω από $12 εκατομμύριαγράφοντας, εκδίδοντας και πωλώντας στο Leanpub.

Μάθετε περισσότερα για τη γραφή στο Leanpub

Δωρεάν Ενημερώσεις. Χωρίς DRM.

Αν αγοράσετε ένα βιβλίο από το Leanpub, λαμβάνετε δωρεάν ενημερώσεις για όσο χρόνο ο συγγραφέας ενημερώνει το βιβλίο! Πολλοί συγγραφείς χρησιμοποιούν το Leanpub για να δημοσιεύσουν τα βιβλία τους ενώ τα γράφουν. Όλοι οι αναγνώστες λαμβάνουν δωρεάν ενημερώσεις, ανεξάρτητα από το πότε αγόρασαν το βιβλίο ή πόσο πλήρωσαν (συμπεριλαμβανομένου του δωρεάν).

Τα περισσότερα βιβλία του Leanpub είναι διαθέσιμα σε μορφή PDF (για υπολογιστές) και EPUB (για κινητά, tablets και Kindle). Οι μορφές που περιλαμβάνει ένα βιβλίο εμφανίζονται στην επάνω δεξιά γωνία αυτής της σελίδας.

Τέλος, τα βιβλία του Leanpub δεν έχουν καμία προστασία αντιγραφής DRM, οπότε μπορείτε εύκολα να τα διαβάσετε σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή.

Μάθετε περισσότερα για τις μορφές ηλεκτρονικών βιβλίων του Leanpub και πού να τα διαβάσετε

Γράψτε και Δημοσιεύστε στο Leanpub

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Leanpub για να γράψετε, δημοσιεύσετε και πουλήσετε εύκολα βιβλία σε εξέλιξη και ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά βιβλία και διαδικτυακά μαθήματα!

Το Leanpub είναι μια ισχυρή πλατφόρμα για σοβαρούς συγγραφείς, συνδυάζοντας ένα απλό, κομψό γράψιμο και δημοσίευση με ένα κατάστημα που επικεντρώνεται στην πώληση βιβλίων σε εξέλιξη.

Το Leanpub είναι μια μαγική γραφομηχανή για τους συγγραφείς: απλώς γράψτε σε απλό κείμενο, και για να δημοσιεύσετε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο, απλώς πατήστε ένα κουμπί. (Ή, εάν παράγετε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο μόνοι σας, μπορείτε ακόμη να ανεβάσετε τα δικά σας αρχεία PDF και/ή EPUB και στη συνέχεια να δημοσιεύσετε με ένα κλικ!) Είναι πραγματικά τόσο εύκολο.

Μάθετε περισσότερα για το πώς να γράψετε στο Leanpub