Η Μάθηση στο Χρονότοπο του Διαδικτύου
$10.00
Ελάχιστη τιμή
$10.00
Προτεινόμενη τιμή

Η Μάθηση στο Χρονότοπο του Διαδικτύου

Κοινότητες, Ψηφιακή Κουλτούρα, Wikipedia & MOOCs

Σχετικά με το Βιβλίο

Ιστός, ου μ’ εθέσπισεν οικείν Ερμής

Τόπος, χρόνος και άνθρωποι. Οι τρεις αναγκαίες συνθήκες για να γεννηθούν κοινότητες. Στο χρονότοπο του διαδικτύου όλα είναι διαφορετικά, η τεχνολογική διαμεσολάβηση δημιουργεί νέα affordances, διαφορετικά τοπία για την εξέλιξη της ανθρώπινης δράσης. Τα τοπία το χρονότοπου αυτού αλλάζουν από τον άνθρωπο-δημιουργό και ο άνθρωπος συνεξελίσσεται, αλλάζει μαζί τους. Η κουλτούρα του διαδικτύου, η κουλτούρα των socialmedia, ο τρόπος δράσης στον χρονότοπο, συγκροτείται, επινοείται και αλλάζει με γοργό ρυθμό. Μέσα σε λίγα χρόνια, διαδραματίζεται στον κυβερνοχώρο ότι χρειάστηκε, τηρουμένων των αναλογιών, χιλιάδες χρόνια εξέλιξης στις ανθρώπινες κοινωνίες του φυσικού χώρου για να συμβεί. Οι σταθερές χάνονται και νέα πρόσκαιρα σημεία ισορροπίας κατακτώνται. Ο σύγχρονος άνθρωπος βιώνει διαρκείς αλλαγές, η αποσταθεροποίηση είναι ιδιαίτερα έντονη. Η μάθηση στο χρονότοπο του διαδικτύου: ένα βιβλίο για την εκπαίδευση στις κοινότητες του διαδικτύου, στον κυβερνοχώρο των ανατροπών, σε ένα δυνητικό χώρο όπου οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν και αναπτύσσουν νέους τρόπους δράσης, συγκροτούν μοναδικές ψηφιακές κουλτούρες και πολύπλοκες συλλογικότητες. Η μάθηση σε ένα χρονότοπο, όπου το νέο, το διαφορετικό, το αναπάντεχο, είναι ο κανόνας.

Έκδοση: Εργαστήριο Δυνητικής Πραγματικότητας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

ISBN (print): 978-960-7943-13-2

ISBN (eBook): 978-960-7943-17-0

(Μια βελτιωμένη έκδοση αυτού του βιβλίου διατίθεται σε έντυπη μορφή από τις εκδόσεις Γρηγόρη).

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Α. Μπράιλας
Α. Μπράιλας

Ο Αλέξης Μπράιλας είναι Εκπαιδευτικός και Ψυχολόγος (PhD). Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο υποτροφίας σπουδών από το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών (ΙΚΥ) στην ειδίκευση των παιδαγωγικών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ψυχολογία του κυβερνοχώρου, στην παιδαγωγική των πολύπλοκων συστημάτων, στη διεργασία της ομάδας σε εκπαιδευτικό πλαίσιο και στη μεθοδολογία έρευνας στο διαδίκτυο.

Πίνακας Περιεχομένων

Αντί προλόγου

Μαθητές, Smartphones & Cyborgs

Πρόλογος

Άνθρωπος και Κοινότητα

Κοινότητες Μάθησης

Δυνητικές Κοινότητες

Η Wikipedia στην Εκπαίδευση

Ψηφιακή Κουλτούρα και Μάθηση

Η Κοινότητα είναι το Μήνυμα

Ιστός, ου μ’ εθέσπισεν οικείν Ερμής

Η διαδικτυακή μάθηση Reloaded

Αντί Επιλόγου

Βιβλιογραφία

Η Εγγύηση Ευτυχίας 60 ημερών του Leanpub 100%

Εντός 60 ημερών από την αγορά μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων 100% για οποιαδήποτε αγορά από το Leanpub, με δύο κλικ.

Δείτε πλήρεις όρους

80% πνευματικά δικαιώματα. Κερδίστε $16 σε ένα βιβλίο των $20.

Πληρώνουμε 80% πνευματικά δικαιώματα. Δεν είναι λάθος: κερδίζετε $16 σε μια πώληση $20. Εάν πουλήσουμε 5000 μη επιστρεφόμενα αντίτυπα του βιβλίου ή του μαθήματος σας για $20, θα κερδίσετε $80,000.

(Ναι, μερικοί συγγραφείς έχουν ήδη κερδίσει πολύ περισσότερα από αυτό στο Leanpub.)

Στην πραγματικότητα, οι συγγραφείς έχουν κερδίσειπάνω από $12 εκατομμύριαγράφοντας, εκδίδοντας και πωλώντας στο Leanpub.

Μάθετε περισσότερα για τη γραφή στο Leanpub

Δωρεάν Ενημερώσεις. Χωρίς DRM.

Αν αγοράσετε ένα βιβλίο από το Leanpub, λαμβάνετε δωρεάν ενημερώσεις για όσο χρόνο ο συγγραφέας ενημερώνει το βιβλίο! Πολλοί συγγραφείς χρησιμοποιούν το Leanpub για να δημοσιεύσουν τα βιβλία τους ενώ τα γράφουν. Όλοι οι αναγνώστες λαμβάνουν δωρεάν ενημερώσεις, ανεξάρτητα από το πότε αγόρασαν το βιβλίο ή πόσο πλήρωσαν (συμπεριλαμβανομένου του δωρεάν).

Τα περισσότερα βιβλία του Leanpub είναι διαθέσιμα σε μορφή PDF (για υπολογιστές) και EPUB (για κινητά, tablets και Kindle). Οι μορφές που περιλαμβάνει ένα βιβλίο εμφανίζονται στην επάνω δεξιά γωνία αυτής της σελίδας.

Τέλος, τα βιβλία του Leanpub δεν έχουν καμία προστασία αντιγραφής DRM, οπότε μπορείτε εύκολα να τα διαβάσετε σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή.

Μάθετε περισσότερα για τις μορφές ηλεκτρονικών βιβλίων του Leanpub και πού να τα διαβάσετε

Γράψτε και Δημοσιεύστε στο Leanpub

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Leanpub για να γράψετε, δημοσιεύσετε και πουλήσετε εύκολα βιβλία σε εξέλιξη και ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά βιβλία και διαδικτυακά μαθήματα!

Το Leanpub είναι μια ισχυρή πλατφόρμα για σοβαρούς συγγραφείς, συνδυάζοντας ένα απλό, κομψό γράψιμο και δημοσίευση με ένα κατάστημα που επικεντρώνεται στην πώληση βιβλίων σε εξέλιξη.

Το Leanpub είναι μια μαγική γραφομηχανή για τους συγγραφείς: απλώς γράψτε σε απλό κείμενο, και για να δημοσιεύσετε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο, απλώς πατήστε ένα κουμπί. (Ή, εάν παράγετε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο μόνοι σας, μπορείτε ακόμη να ανεβάσετε τα δικά σας αρχεία PDF και/ή EPUB και στη συνέχεια να δημοσιεύσετε με ένα κλικ!) Είναι πραγματικά τόσο εύκολο.

Μάθετε περισσότερα για το πώς να γράψετε στο Leanpub