Η Μάθηση στο Χρονότοπο του… by Α. Μπράιλας [PDF/iPad/Kindle]
Η Μάθηση στο Χρονότοπο του Διαδικτύου
Η Μάθηση στο Χρονότοπο του Διαδικτύου
$10.00
Minimum
$10.00
Suggested
Η Μάθηση στο Χρονότοπο του Διαδικτύου

Last updated on 2016-05-10

About the Book

Ιστός, ου μ’ εθέσπισεν οικείν Ερμής

Τόπος, χρόνος και άνθρωποι. Οι τρεις αναγκαίες συνθήκες για να γεννηθούν κοινότητες. Στο χρονότοπο του διαδικτύου όλα είναι διαφορετικά, η τεχνολογική διαμεσολάβηση δημιουργεί νέα affordances, διαφορετικά τοπία για την εξέλιξη της ανθρώπινης δράσης. Τα τοπία το χρονότοπου αυτού αλλάζουν από τον άνθρωπο-δημιουργό και ο άνθρωπος συνεξελίσσεται, αλλάζει μαζί τους. Η κουλτούρα του διαδικτύου, η κουλτούρα των socialmedia, ο τρόπος δράσης στον χρονότοπο, συγκροτείται, επινοείται και αλλάζει με γοργό ρυθμό. Μέσα σε λίγα χρόνια, διαδραματίζεται στον κυβερνοχώρο ότι χρειάστηκε, τηρουμένων των αναλογιών, χιλιάδες χρόνια εξέλιξης στις ανθρώπινες κοινωνίες του φυσικού χώρου για να συμβεί. Οι σταθερές χάνονται και νέα πρόσκαιρα σημεία ισορροπίας κατακτώνται. Ο σύγχρονος άνθρωπος βιώνει διαρκείς αλλαγές, η αποσταθεροποίηση είναι ιδιαίτερα έντονη. Η μάθηση στο χρονότοπο του διαδικτύου: ένα βιβλίο για την εκπαίδευση στις κοινότητες του διαδικτύου, στον κυβερνοχώρο των ανατροπών, σε ένα δυνητικό χώρο όπου οι άνθρωποι αλληλεπιδρούν και αναπτύσσουν νέους τρόπους δράσης, συγκροτούν μοναδικές ψηφιακές κουλτούρες και πολύπλοκες συλλογικότητες. Η μάθηση σε ένα χρονότοπο, όπου το νέο, το διαφορετικό, το αναπάντεχο, είναι ο κανόνας.

Έκδοση: Εργαστήριο Δυνητικής Πραγματικότητας, Πάντειο Πανεπιστήμιο.

ISBN (print): 978-960-7943-13-2

ISBN (eBook): 978-960-7943-17-0

(Μια βελτιωμένη έκδοση αυτού του βιβλίου διατίθεται σε έντυπη μορφή από τις εκδόσεις Γρηγόρη).

About the Author

Α. Μπράιλας
Α. Μπράιλας

Ο Αλέξης Μπράιλας είναι Εκπαιδευτικός και Ψυχολόγος (PhD). Εκπόνησε τη διδακτορική του διατριβή στο τμήμα Ψυχολογίας του Παντείου Πανεπιστημίου, στο πλαίσιο υποτροφίας σπουδών από το ίδρυμα κρατικών υποτροφιών (ΙΚΥ) στην ειδίκευση των παιδαγωγικών. Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην ψυχολογία του κυβερνοχώρου, στην παιδαγωγική των πολύπλοκων συστημάτων, στη διεργασία της ομάδας σε εκπαιδευτικό πλαίσιο και στη μεθοδολογία έρευνας στο διαδίκτυο.

The Leanpub 45-day 100% Happiness Guarantee

Within 45 days of purchase you can get a 100% refund on any Leanpub purchase, in two clicks.

See full terms...

Write and Publish on Leanpub

Authors and publishers use Leanpub to publish amazing in-progress and completed ebooks, just like this one. You can use Leanpub to write, publish and sell your book as well! Leanpub is a powerful platform for serious authors, combining a simple, elegant writing and publishing workflow with a store focused on selling in-progress ebooks. Leanpub is a magical typewriter for authors: just write in plain text, and to publish your ebook, just click a button. It really is that easy.

Learn more about writing on Leanpub