Στάθης Χατζής
$8.00
Ελάχιστη τιμή
$8.00
Προτεινόμενη τιμή

Στάθης Χατζής

Ο Γιος του Γλαύκου

Σχετικά με το Βιβλίο

Τον Ιούλιο του 1913 στο επίσημο ημερολόγιο του ιταλικού Θωρηκτού “Ρεγγίνα Μαργκερίτα”, ο επικεφαλής γιατρός του πληρώματος κατέγραψε μία απίθανη ιστορία σχετικά με την πρόσληψη ενός Έλληνα δύτη – σπογγαλιέα, έναν λεγόμενο “γυμνό δύτη”, όπως λέγανε όσους βούταγαν με την πέτρα, χωρίς σκάφανδρο, στον ελληνικό σφουγγαράδικο στόλο, για τον εντοπισμό και την ανέλκυση της άγκυρας του θωρηκτού, η οποία είχε χαθεί στα νερά του νησιού της Καρπάθου, στα Δωδεκάνησα, σ΄ένα βάθος 70 με 80 μέτρα.

Ο Δόκτωρ Τζουζέπε Μουσένκο περιέγραψε στο ημερολόγιο του πλοίου τα γεγονότα των τριών ημερών ελεύθερων καταδύσεων του Στάθη Χατζή, του κορυφαίου Έλληνα δύτη που είχαν προσλάβει, σε βάθη μέχρι τα 88 μέτρα και με απίστευτους χρόνους παραμονής στο βυθό, των τεσσάρων λεπτών, σε κάθε του κατάδυση.

Μετά από περισσότερες από δεκαέξη τέτοιες καταδύσεις – ρεκόρ, ο Στάθης Χατζής είχε κατορθώσει να εντοπίσει την χαμένη άγκυρα, στο βυθό των Πηγαδιών της Καρπάθου, την είχε δέσει και τελικά είχε βοηθήσει να την σηκώσουν ξανά, πάνω στο πολεμικό πλοίο.

Ο συγγραφέας και βιογράφος του Στάθη Χατζή συγκέντρωσε γεγονότα και ιστορικές καταγραφές, αφηγήσεις και μαρτυρίες, συμπληρώνοντάς τα σε αυτό το βιβλίο μόνο, όπου χρειάστηκε, από την φαντασία του γράφοντα, για να γραφτεί η περιπέτεια μιας ολόκληρης ζωής, με άφθονα επεισόδια, όπως υπήρξε η ζωή του κορυφαίου ελεύθερου δύτη...

Το βιβλίο αποτελεί το σενάριο του συγγραφέα, για μία ταινία, με θέμα τον Στάθη Χατζή και τις καταδύσεις του και την απόδειξη ότι αξίζει η ιδέα, να το δούμε μία μέρα, σαν ταινία, στον κινηματογράφο!

Σχετικά με τον Συγγραφέα

IOANNIS DETORAKIS
IOANNIS DETORAKIS

Yannis Detorakis was born in Athens, Greece, in 1967 and his parents come from Crete. He started free diving and scuba diving at the age of 17 and continues since. He studied biology and made several research programs in diving - hyperbaric physiology.

He is a scuba and free diving instructor since 1991 (today a Master Instructor PADI) and a Free Diver Instructor Trainer CMAS since 2002.

He is the first PADI Freediving Instructor in Greece since 2004 and since 2016 he is a Freediver Instructor Trainer PADI for the new PADI Free diving courses.

Yannis is a designer of Free Diving Courses: At 2001 he founded his Diving Center "Atlantis Diving" in Athens and at 2004 he started his own - designed 3 PADI Free Diving Distinctive Specialties (Free Diver - Advanced Free Diver and Master Free Diver) teaching hundreds of student free divers the following years.

As an author he has written 6 books about free diving: The History, The Technique for the first 10 meters, The Physiology, The Equipment and others, now being translated in English.

Η Εγγύηση Ευτυχίας 60 ημερών του Leanpub 100%

Εντός 60 ημερών από την αγορά μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων 100% για οποιαδήποτε αγορά από το Leanpub, με δύο κλικ.

Δείτε πλήρεις όρους

80% πνευματικά δικαιώματα. Κερδίστε $16 σε ένα βιβλίο των $20.

Πληρώνουμε 80% πνευματικά δικαιώματα. Δεν είναι λάθος: κερδίζετε $16 σε μια πώληση $20. Εάν πουλήσουμε 5000 μη επιστρεφόμενα αντίτυπα του βιβλίου ή του μαθήματος σας για $20, θα κερδίσετε $80,000.

(Ναι, μερικοί συγγραφείς έχουν ήδη κερδίσει πολύ περισσότερα από αυτό στο Leanpub.)

Στην πραγματικότητα, οι συγγραφείς έχουν κερδίσειπάνω από $12 εκατομμύριαγράφοντας, εκδίδοντας και πωλώντας στο Leanpub.

Μάθετε περισσότερα για τη γραφή στο Leanpub

Δωρεάν Ενημερώσεις. Χωρίς DRM.

Αν αγοράσετε ένα βιβλίο από το Leanpub, λαμβάνετε δωρεάν ενημερώσεις για όσο χρόνο ο συγγραφέας ενημερώνει το βιβλίο! Πολλοί συγγραφείς χρησιμοποιούν το Leanpub για να δημοσιεύσουν τα βιβλία τους ενώ τα γράφουν. Όλοι οι αναγνώστες λαμβάνουν δωρεάν ενημερώσεις, ανεξάρτητα από το πότε αγόρασαν το βιβλίο ή πόσο πλήρωσαν (συμπεριλαμβανομένου του δωρεάν).

Τα περισσότερα βιβλία του Leanpub είναι διαθέσιμα σε μορφή PDF (για υπολογιστές) και EPUB (για κινητά, tablets και Kindle). Οι μορφές που περιλαμβάνει ένα βιβλίο εμφανίζονται στην επάνω δεξιά γωνία αυτής της σελίδας.

Τέλος, τα βιβλία του Leanpub δεν έχουν καμία προστασία αντιγραφής DRM, οπότε μπορείτε εύκολα να τα διαβάσετε σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή.

Μάθετε περισσότερα για τις μορφές ηλεκτρονικών βιβλίων του Leanpub και πού να τα διαβάσετε

Γράψτε και Δημοσιεύστε στο Leanpub

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Leanpub για να γράψετε, δημοσιεύσετε και πουλήσετε εύκολα βιβλία σε εξέλιξη και ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά βιβλία και διαδικτυακά μαθήματα!

Το Leanpub είναι μια ισχυρή πλατφόρμα για σοβαρούς συγγραφείς, συνδυάζοντας ένα απλό, κομψό γράψιμο και δημοσίευση με ένα κατάστημα που επικεντρώνεται στην πώληση βιβλίων σε εξέλιξη.

Το Leanpub είναι μια μαγική γραφομηχανή για τους συγγραφείς: απλώς γράψτε σε απλό κείμενο, και για να δημοσιεύσετε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο, απλώς πατήστε ένα κουμπί. (Ή, εάν παράγετε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο μόνοι σας, μπορείτε ακόμη να ανεβάσετε τα δικά σας αρχεία PDF και/ή EPUB και στη συνέχεια να δημοσιεύσετε με ένα κλικ!) Είναι πραγματικά τόσο εύκολο.

Μάθετε περισσότερα για το πώς να γράψετε στο Leanpub