Scherven brengen geluk
$7.99
Minimum prijs
$9.99
Voorgestelde prijs

Scherven brengen geluk

Over het hervinden van mijn autistische identiteit

Over het boek

Op 24-jarige leeftijd kreeg Niels de diagnose autisme. Dat voelde initieel aan als een opluchting. Eindelijk, na jarenlang geleefd te hebben achter een masker, verlamd door angsten en depressies, werd duidelijk waarom hij zich zo anders en alleen voelde. Hij beschouwde de diagnose dan uiteindelijk ook als een opportuniteit om zichzelf en zijn autistische identiteit te herontdekken. In dit autobiografische boek gaat de auteur dieper graven in zijn verleden, en behandelt hij op een open, genuanceerde en eerlijke manier het diagnoseproces en de impact daarvan. Ook thema’s als medicatie, therapie en ‘neurodiversiteit’ komen aan bod. Bovenal is ‘Scherven brengen geluk’ een verhaal over veerkracht en doorzettingsvermogen, over de kracht van dankbaarheid en meditatie, over leren accepteren en je weg vinden in het leven.

Reacties van lezers

 • "(...) Niels' aangeboren eigenschap om informatie te verzamelen en te delen, maakt dat dit boek moet gelezen worden, door jongeren, hun ouders en/of begeleiders, hun leerkrachten en door mensen die professioneel met psychisch kwetsbare personen werken. Het is helder geschreven en op sommige momenten echt aangrijpend, maar altijd is er een ondertoon van hoop op beterschap."
 • "(...) Niels laat ons over zijn schouder mee kijken hoe hij op zoek gaat, niet om van zijn autisme te genezen (want dat is niet alleen onmogelijk, maar ook onwenselijk), maar om technieken te vinden die hem helpen met zijn autisme om te gaan. Als dit boek was uitgegeven door een gevestigde uitgever, dan zou die er waarschijnlijk een ‘How to’ boek van gemaakt hebben. Dat zou jammer zijn, want er is geen wonderrecept dat werkt voor elke persoon met autisme. Niels geeft duidelijk aan dat wat werkt voor hem mogelijk niet werkt voor anderen, en omgekeerd. Het grote nut van die benadering is vooral de inspiratie die je uit zijn verhaal opdoet om zelf oplossingen te zoeken (en te vinden)."
 • "Erg vlot geschreven en professioneel opgemaakt! Er waren verschillende momenten van herkenning tijdens het lezen. Dit boek is zeker niet alleen geschikt voor personen op het spectrum, maar ook 'neurotypicals' kunnen uit dit boek iets leren."
 • Deel dit boek

 • Categories

  • Biographies
  • Personal Transformation
  • Memoir
  • Inclusion
 • Feedback

  Email de auteur(s)

Over de auteur

Niels Haentjens
Niels Haentjens

Niels Haentjens (1996) is een creatieve en eeuwig leergierige duizendpoot. Op 23-jarige leeftijd had hij al twee masterdiploma’s op zak, in de Engelse Taal- en Letterkunde (UGent) en in Filmstudies en Visuele Cultuur (UAntwerpen). Daarna schoolde hij zich zelfstandig om tot illustrator. Zijn werk en andere creatieve uitspattingen kun je vinden op het instagramkanaal @nh_art_planet.

De Leanpub 60-dagen 100% Geluksgarantie

Binnen 60 dagen na aankoop kunt u een 100% restitutie op elke Leanpub aankoop krijgen in twee klikken. We verwerken deze restituties handmatig. Het zal dus een paar dagen duren voor ze verschijnen. Zie volledige voorwaarden.

80% Royalties. Earn $16 on a $20 book.

We pay 80% royalties. That's not a typo: you earn $16 on a $20 sale. If we sell 5000 non-refunded copies of your book or course for $20, you'll earn $80,000.

(Yes, some authors have already earned much more than that on Leanpub.)

In fact, authors have earnedover $13 millionwriting, publishing and selling on Leanpub.

Learn more about writing on Leanpub

Gratis Updates. DRM-vrij.

Als je een Leanpub boek koopt, krijg je gratis aanpassingen aan het boek, zolang de auteur het boek aanpast! Veel auteurs gebruiken Leanpub om hun in wording boeken te publiceren, terwijl ze deze aan het schrijven zijn. Alle lezers krijgen gratis updates, onafhankelijk van het tijdstip wanneer ze het boek kochten of hoeveel ze betaalden (dus ook als ze niets betaalden).

De meeste Leanpub boeken zijn beschikbaar in PDF (voor computers) en EPUB (voor telefoon, tablets, en Kindle). De formaten die bij een boek beschikbaar zijn, worden getoond in de rechter bovenhoek van deze pagina.

Tenslotte, Leanpub boeken hebben geen DRM anti-kopieer nonsense, zodat je de boeken makkelijk kan lezen op elk toestel dat ondersteund wordt.

Lees meer over de e-boekformaten van Leanpub en waar u ze kunt lezen

Schrijf en publiceer op Leanpub

Auteurs en uitgevers gebruiken Leanpub om in-progress en volledige e-boeken te publiceren, net als dit. Je kan Leanpub ook gebruiken om je eigen boeken te schrijven, publiceren en verkopen! Leanpub is een krachtige platform voor ernstige auteurs, het combineert een werkwijze om op een eenvoudige manier elegant te schrijven en uit te geven met een winkel gericht op het verkopen van ebooks in wording. Leanpub is een magische typemachine voor auteurs: je schrijft enkel in platte tekst, en je geeft je ebook uit met een eenvoudige klik op een knop. Eenvoudiger kan niet.

Lees meer over boeken schrijven op Leanpub