Ohjelmistotestaus

Ohjelmistotestaus

Tietoa kirjasta

Testaus - liian tärkeää jätettäväksi vain testaajille, mutta toisaalta liian tärkeää jätettäväksi ilman testaajia. Tämä kirjaa kuvaa testausta kokonaisuutena, jonka osat voidaan jakaa monellakin tapaa. Testauksesta puhutaan neljännesvuosisadan tekemisen kokemuksesta ammentaen.

Kirjasta opit:

  • selkeyttä testauksen käsitteiden sekamelskaan
  • tuloksellisuuden saavuttamista erilaisia aikavälejä huomioiden
  • ohjelmoitujen testien käyttöä dokumentoinnin ja monipuolisen tuloksellisuuden välineenä
  • odotuksia toteuttaja / testaaja -roolien työnjaosta ja sen muutoksesta
  • testauksen johtamisesta ja ohjaamisesta - myös testauksen ulkopuolelta
  • asiakastestauksen organisoinnista

Kirja on ties kuinka mones inkarnaatio vuonna 2012 aloitetusta teoksesta ja vuodet ovat lisänneet ennen kaikkea käytännönläheisyyttä. Testaus ja testausjärjestelmien ohjelmointi ovat keskeinen ja erottamaton parivaljakko tulokselliseen testaukseen. Ohjelmistojen laatu on - yhä edelleen - oleellinen tietotekniikan hyödyntämistä rajoittava ja hidastava ongelma. Testauksessa yhdistyvät luotettavuuden ja tuottavuuden teemat niin ohjelmistojen tuottaja- kuin käyttäjäorganisaatioille.

Testaus kiinnostaa, ja sen pitääkin kiinnostaa.

Ohjelmistotestaus on ensimmäinen suomenkielinen perusteos ohjelmistotestauksen perusteista ja käytännöstä. Se antaa selkeän kokonaiskuvan testauksesta ohjelmakehityksen osana ja alan uusimmista ilmiöistä. Teoksen kirjoittaja on testauksen suomalaisia kärkinimiä, ja hän on aktiivisesti mukana kehittämässä koko testausalaa.

Tietoa kirjailijasta

Maaret Pyhäjärvi
Maaret Pyhäjärvi

Testaaja. Monikieliohjelmoija. Ohjelmistotiimien vetäjä. Yhteisöoppija ja -opettaja.

25 vuotta testausuralla. Syväluotaavaa testausta monille järjestelmille. 500 puheenvuoroa 28:ssa maassa. Tuhansia kuulijoita sekä tuhansia osallistujia koulutuksissa. 2019-2022 Tivi-lehden 100 IT-vaikuttajaa listalla. Kansainvälisesti ja kotimaassa palkittu: EuroSTAR Testing Excellence Award 2020, Most Influential Agile Testing Professional Person 2016 ja Arvostamisen arvoinen testaaja 2022.

Maaretin mielestä testauksen ei tarvitse olla tylsää. Jos testaus tuntuu tylsältä, saattaa olla että sitä voisi tehdä paremmin.

Leanpubin ehdoton ja riskitön 100% tyytyväisyystakuu

60 päivän sisällä ostosta voit palauttaa kirjasi täyttä hyvitystä vastaan minkä tahansa Leanpub - oston osalta, kahdella napsautuksella. Käsittelemme palautukset manuaalisesti, joten he tekevät kestää muutaman päivän näy. Katso täydelliset ehdot.

80% Royalties. Earn $16 on a $20 book.

We pay 80% royalties. That's not a typo: you earn $16 on a $20 sale. If we sell 5000 non-refunded copies of your book or course for $20, you'll earn $80,000.

(Yes, some authors have already earned much more than that on Leanpub.)

In fact, authors have earnedover $12 millionwriting, publishing and selling on Leanpub.

Learn more about writing on Leanpub

Free Updates. DRM Free.

If you buy a Leanpub book, you get free updates for as long as the author updates the book! Many authors use Leanpub to publish their books in-progress, while they are writing them. All readers get free updates, regardless of when they bought the book or how much they paid (including free).

Most Leanpub books are available in PDF (for computers) and EPUB (for phones, tablets, and Kindle). The formats that a book includes are shown at the top right corner of this page.

Finally, Leanpub books don't have any DRM copy-protection nonsense, so you can easily read them on any supported device.

Learn more about Leanpub's ebook formats and where to read them

Kirjoita ja julkaise Leanpubissa

Tekijät ja julkaisijat käyttävät Leanpubia julkaisemaan hämmästyttäviä käynnissä olevia ja valmiita e-kirjoja aivan kuten tämä. Voit käyttää Leanpubia kirjojen kirjoittamiseen, julkaisemiseen ja myyntiin myös! Leanpub on voimakas foorumi vakaville tekijöille yhdistämällä yksinkertaisen ja tyylikkään kirjoitus- ja julkaisutoiminnan, jossa myymälä keskittyy myymään jatkuvia e-kirjoja. Leanpub on maaginen kirjoituskone kirjoittajille: kirjoita vain tekstiin ja julkaise eBook, paina yhtä painiketta. Se on todella helppoa.

Lisätietoja Leanpubista kirjoittamisesta