Narandža s Trebevića
Besplatno!
Sa članstvom
$7.99
Minimalna plaćena cijena

Narandža s Trebevića

Svjedočenja i sjećanja iz Sarajeva u vremenu opsade 1992-1996.

O Knjizi

Djelo „Narandža s Trebevića“ Ezudina Kurtovića, diplomiranog inženjera elektrotehnike i magistra tehničkih nauka, fascinantan je dokument, poruka i pouka svakome onome ko želi prodrijeti dublje u pitanja smisla etosa i kosmosa, osobito ljudske egzistencije, patnje, boli, čežnje, ljubavi, straha, sreće, vjere i nade (...) Zaista je impresivna sposobnost i zrelost autora da čitaocu prenese vlastita zapažanja, osjećaje, dileme i snove na jedan, skoro introspektivan ali dokumentaran način, pišući „slikajući“, i metaforično i katarzično i s nadom (...)

Knjiga „Narandža s Trebevića“ vrijedno je, nesvakidašnje književno, ali i filozofsko i pedagoško-psihološko djelo izuzetno kreativnog saglasja skoro eidetske dokumentarne potke i neuobičajenog, upitno-problematizirajućeg i (samo)savjetodavnog stila pisanja – o Dobroti. U potpunosti smo sigurni kako niti jednoga čitaoca, bez obzira na „svijet“ iz kojega dolazi, neće ostaviti ravnodušnim.

(Izvod iz recenzije prof.dr. Amira Pušine)

Napomena: Štampanu verziju knjige (tvrdi uvez, format B5, 149 stranica) po cijeni od 15 KM možete nabaviti u knjižarama Svjetlostkomerca u Bosni i Hercegovini.

O Autoru

Ezudin Kurtović
Ezudin Kurtović

Ezudin Kurtović je rođen 15. juna 1969.godine u Sarajevu, gdje je završio osnovnu i srednju školu (Drugu gimnaziju). Diplomirao je na Elektrotehničkom fakultet Univerziteta u Sarajevu, a magistrirao na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu. Više od 20 godina profesionalno se bavi informacionim sistemima. Aktivno sudjeluje u političkim, kulturnim i društvenim događajima općenito vezanim za promoviranje etičkih vrijednosti – dobra u čovjeku, a posebno kod Bosanaca svijesti o važnosti Bosne. 

Kao mladić s 23 godine, zajedno sa svojim susjedima i prijateljima, stao je u odbranu domovine - Republike Bosne i Hercegovine i Sarajeva, njenog središta. Svoj lični dnevnik iz tog perioda, dopunjen novinskim tekstovima, pojašnjenjima i aktuelnim promišljanjima o našoj sadašnjosti i budućnosti objavio je u knjizi “Narandža s Trebevića (svjedočenja i sjećanja iz Sarajeva u vremenu opsade 1992-1996)”.

O Saradnicima

Aida Krzić
Aida Krzić

Izvršna urednica

Amina Uzunalić
Amina Uzunalić

Lektorica

Amir Pušina
Amir Pušina

Recenzent

Murisa Bašić
Murisa Bašić

Grafička urednica

Sadržaj

PREDGOVOR ................................................. 5

SVESKA 1 (5.4.1992 – 8.10.1992) ................. 7

SVESKA 2 (17.10.1992 – 25.3.1993) .............. 51

SVESKA 3 (12.4.1993 – 16.1.1994) ................ 85

SVESKA 4 (25.1.1994 – 30.6.1995) ................ 107

SVESKA 5 (18.8.1995 – 21.3.1996) ................ 127

POGOVOR ...................................................... 145

RECENZIJA ..................................................... 146

ZAHVALA ......................................................... 149

Leanpub 60-dnevna 100% garancija za zadovoljstvo

U roku od 60 dana od kupovine možete dobiti 100% povrat novca na bilo koju kupovinu na Leanpub-u, u dva klika.

Pogledajte puni tekst

80% Autorskih Prava. Zaradite $16 na knjizi od $20.

Plaćamo 80% autorskih prava. To nije greška: zaradite $16 na prodaji od $20. Ako prodamo 5000 nevraćenih primjeraka vaše knjige ili kursa za $20, zaradit ćete $80,000.

(Da, neki autori su već zaradili mnogo više od toga na Leanpub-u.)

Zapravo, autori su zaradilipreko $12 milionapišući, objavljujući i prodajući na Leanpub-u.

Saznajte više o pisanju na Leanpub-u

Besplatna ažuriranja. Bez DRM-a.

Ako kupite knjigu na Leanpub-u, dobijate besplatna ažuriranja dok god autor ažurira knjigu! Mnogi autori koriste Leanpub za objavljivanje svojih knjiga u toku pisanja. Svi čitaoci dobijaju besplatna ažuriranja, bez obzira kada su kupili knjigu ili koliko su platili (uključujući i besplatno).

Većina Leanpub knjiga dostupna je u PDF formatu (za računare) i EPUB formatu (za telefone, tablete i Kindle). Format u kojem je knjiga uključena prikazan je u gornjem desnom kutu ove stranice.

Na kraju, Leanpub knjige nemaju nikakvu DRM zaštitu od kopiranja, tako da ih možete lako čitati na bilo kojem podržanom uređaju.

Saznajte više o formatima e-knjiga Leanpub-a i gdje ih čitati

Pišite i Objavite na Leanpub

Možete koristiti Leanpub da lako pišete, objavljujete i prodajete e-knjige i online kurseve koje još uvijek pišete ili su završeni!

Leanpub je snažna platforma za ozbiljne autore, koja kombinuje jednostavan, elegantan proces pisanja i objavljivanja s trgovinom fokusiranom na prodaju e-knjiga koje su u procesu pisanja.

Leanpub je magična mašina za pisanje za autore: samo pišite običnim tekstom, i da biste objavili svoju e-knjigu, samo kliknite dugme. (Ili, ako proizvodite svoju e-knjigu na svoj način, možete čak i uploadovati svoje PDF i/ili EPUB datoteke i zatim objaviti s jednim klikom!) Stvarno je tako lako.

Saznajte više o pisanju na Leanpub