Könyvtári e-book: kölcsönzés vagy/és terjesztés?
$7.99
Legalacsonyabb ár
$7.99
Javasolt ár

Könyvtári e-book: kölcsönzés vagy/és terjesztés?

ELTE konferenciaelőadás írott változata.

A könyvről

Az elektronikus könyv előképe nem a számítógép, nem a szövegszerkesztő alkalmazás, hanem az a textualitás, amely képes változni évezredektől évezredekre, évszázadokról évszázadokra, vagy napjainkban, akár évtizedenként. A hardvergyártók, szoftver-programozók csak készítői, nem feltalálói az elektronikus irodalomnak. A szöveg papírtól független megjelenítésének bőven voltak előzményei az elmúlt száz évben. Az avantgárd mozgalmak kísérletei, majd később a hangköltészet, legutóbbi időkben a digitális hordozókra rögzített tartalom mixek már a vers és regény virtualizációja felé való haladás állomásaiként értelmezhetők.

A még alig néhány éves, de sok zsurnaliszikai leegyszerűsítéssel terhelt, valójában rendkívül bonyolult és összetett digitális kultúra témakörében az e-könyvészet határainak kijelölése különösen fontos lehet.

A szerzőről

Pal Kerekes
Pal Kerekes

Címzetes egyetemi docens, ELTE, Könyvtár- és Információtudományi Intézet.

Tartalomjegyzék

 •  
  • E-book helyzetkép könyvtári szempontból 
  • E-könyvtári projektek
  • Az e-könyv és a könyvtár (nemzetközi kitekintés)
  • E-könyv és a könyvtár (hazai helyzetkép)
  • Következtetés, hipotézis
  • Irodalom
 • Notes

A Leanpubnál nincs kockázat, csak 100% boldogsággarancia

A vásárlástól számított 60 napon belül, mindössze két kattintással visszakapható az összeg 100%-a bármely Leanpubnál történt vásárlás esetében.

További részletek.

80% Royalties. Earn $16 on a $20 book.

We pay 80% royalties. That's not a typo: you earn $16 on a $20 sale. If we sell 5000 non-refunded copies of your book or course for $20, you'll earn $80,000.

(Yes, some authors have already earned much more than that on Leanpub.)

In fact, authors have earnedover $13 millionwriting, publishing and selling on Leanpub.

Learn more about writing on Leanpub

Ingyenes frissítések. DRM nélkül.

A Leanpubon elérhető könyvek megvásárlásával együtt hozzáférhetőek azok összes későbbi frissítései, amikor a szerző feltölt belőlük egy újabb változatot. Számos szerző a Leanpub segítségével osztja meg előkészületben, írás alatt levő műveit. Ekkor az összes olvasó ingyenesen hozzáférés a frissítésekhez, függetlenül attól, hogy mikor fizettek érte és hogy mennyit (akár semmennyit).

A legtöbb Leanpubon megjelenő könyv elérhető PDF formában (számítógépek számára) és EPUB formában (telefonok, tabletek és Kindle). A formátumok, amelyekben az adott könyv elérhető, az oldal jobb felső sarkában láthatóak.

Végezetül, a Leanpubon megjelentetett könyvek egyike sincs DRM vagy ahhoz hasonló más egyéb (értelmetlen) másolásvédelemmel ellátva, így könnyű olvasni ezeket bármilyen támogatott eszközön.

További részletek a Leanpubon elérhető formátumokról és felhasználásukról

Írás és publikálás a Leanpubon

A Leanpub segítségével egyszerűen lehet előkészületben levő és befejezett elektronikus könyveket és online kurzusokat szerkeszteni, megjelentetni!

A Leanpub egy megbízható platform azok számára, akik komoly gondolják az írást. Elektronikus könyvek kidolgozására alkalmas egyszerű, elegáns szerkesztési és publikálási felülettel rendelkezik, sajáttal bolttal.

A Leanpub a szerzők bűvös írógépe: a szöveg megírása és az e-könyv kiadása mindössze csak egyetlen kattintás! (Vagy, ha az e-könyvet magunk készítjük el, akkor eszintén egyetlen kattintással fel tudjuk tölteni a saját PDF és EPUB állományainkat.) Csak ennyi az egész!

Írás a Leanpubon, bővebben