Architectuur repository in de praktijk
$74.00
Minimum prijs
$89.00
Voorgestelde prijs

Architectuur repository in de praktijk

Combinatie van boek, online cursus en voorbeeld repository

Over het boek

Bij steeds meer organisaties oriënteren architectuurteams zich op de inzet van een architectuur repository. Een architectuur repository draagt bij aan een meer volwassen aanpak van architectuur introduceren in een organisatie. In de huidige werkwijze, op basis van kantoorautomatisering, lopen organisaties tegen beperkingen aan bij het vervaardigen van architectuur documenten.

Introductie van een architectuur repository is dan een kansrijk en logisch scenario. In dit boek gebruiken we Sparx Enterprise Architect als tooling voor het inrichten van een repository. Reden om voor Sparx Enterprise Architect te kiezen is de gunstige prijs-functionaliteit verhouding ten opzichte van andere producten beschikbaar in dit segment van architectuur tooling.

Ervaring leert dat de tool vanuit functioneel perspectief de juiste ondersteuning kan bieden. Echter het introduceren van een architectuur repository brengt een aantal uitdagingen met zich mee. De overstap van een document gedreven naar een repository gebaseerde werkwijze moet gezien worden als een veranderingstraject die een behoorlijke impact kan hebben. Impact op het architectuurteam maar ook op de stakeholders van architectuur binnen en buiten de eigen organisatie.

Reden om dit boek op die manier uit te werken. We gaan daarom in op de voor- en nadelen van een architectuur repository vergeleken met de document gedreven aanpak. Vervolgens werken we een solution architectuur uit voor een introductie van een architectuur repository. Feitelijk een aanpak van “Eat your own dogfood”, het model is zelf uitgewerkt in een repository! Vervolgens worden een aantal stappenplannen beschreven welke scenario’s gevolgd kunnen worden bij het introduceren van een architectuur repository. Laatste deel zijn een aantal hulpmiddelen die de verandering van de werkwijze zullen ondersteunen. 

Over de auteur

Bert Dingemans
Bert Dingemans

Bert is an enthusiastic (big) data architect with a passion for data modelling, data integration and data governance. Bert has over 25 years of experience in ICT and has fulfilled numerous roles. For example for TenneT, LVNL, NS, Ministry of Agriculture (LNV), Province of Gelderland and Jeugdzorg Nederland.

 

Cooperation in project teams with various professional disciplines, exchanging information and connecting people is his natural attitude.

Bert prefers to act as an intermediary between business and ICT. He has the competences to translate complex ICT constructions to understandable non-ICT descriptions.

 

Bert has experience as big data trainer and in speaking at (inter)national ICT conferences and has been guest lecturer at the University of Louvain (Belgium).

He has written books and online courses about data-architecture, data modeling and numerous whitepapers about data, integration and modelling.

 

Bert develops various open source architecture products like a wiki data docent a web publication platform for architectural tools

De Leanpub 60-dagen 100% Geluksgarantie

Binnen 60 dagen na aankoop kunt u een 100% restitutie op elke Leanpub aankoop krijgen in twee klikken. We verwerken deze restituties handmatig. Het zal dus een paar dagen duren voor ze verschijnen. Zie volledige voorwaarden.

80% Royalties. Earn $16 on a $20 book.

We pay 80% royalties. That's not a typo: you earn $16 on a $20 sale. If we sell 5000 non-refunded copies of your book or course for $20, you'll earn $80,000.

(Yes, some authors have already earned much more than that on Leanpub.)

In fact, authors have earnedover $13 millionwriting, publishing and selling on Leanpub.

Learn more about writing on Leanpub

Gratis Updates. DRM-vrij.

Als je een Leanpub boek koopt, krijg je gratis aanpassingen aan het boek, zolang de auteur het boek aanpast! Veel auteurs gebruiken Leanpub om hun in wording boeken te publiceren, terwijl ze deze aan het schrijven zijn. Alle lezers krijgen gratis updates, onafhankelijk van het tijdstip wanneer ze het boek kochten of hoeveel ze betaalden (dus ook als ze niets betaalden).

De meeste Leanpub boeken zijn beschikbaar in PDF (voor computers) en EPUB (voor telefoon, tablets, en Kindle). De formaten die bij een boek beschikbaar zijn, worden getoond in de rechter bovenhoek van deze pagina.

Tenslotte, Leanpub boeken hebben geen DRM anti-kopieer nonsense, zodat je de boeken makkelijk kan lezen op elk toestel dat ondersteund wordt.

Lees meer over de e-boekformaten van Leanpub en waar u ze kunt lezen

Schrijf en publiceer op Leanpub

Auteurs en uitgevers gebruiken Leanpub om in-progress en volledige e-boeken te publiceren, net als dit. Je kan Leanpub ook gebruiken om je eigen boeken te schrijven, publiceren en verkopen! Leanpub is een krachtige platform voor ernstige auteurs, het combineert een werkwijze om op een eenvoudige manier elegant te schrijven en uit te geven met een winkel gericht op het verkopen van ebooks in wording. Leanpub is een magische typemachine voor auteurs: je schrijft enkel in platte tekst, en je geeft je ebook uit met een eenvoudige klik op een knop. Eenvoudiger kan niet.

Lees meer over boeken schrijven op Leanpub