KUR’ANSKI TRETMAN STRESA
$7.99
Minimalna cijena
$9.99
Predložena cijena

KUR’ANSKI TRETMAN STRESA

O Knjizi

Izvori islama tretiraju stres kroz koncept “tewhida”, tj. jednoću Stvoritelja koji jedini zaslužuje našu 100% ljubav i povjerenje, dok se stvorenja po tom pitanju razlikuju i ti procenti nikada nisu statični niti okrugli. Ispravno shvaćen i primijenjen koncept jednoće Stvoritelja u svim segmentima društva eliminira spomenutu raširenu modernu idolatriju, a samim tim i korupciju i socijalnu nepravdu. Uči čovjeka, također, da ne postoje “problemi” nego samo izazovi, pitalice, parnice i upitnici koje su savršene prilike za učenje i razvoj. Islam nudi i praktične izdušne ventile za nagomilani stres kroz preporučene fizičke aktivnosti (npr. plivanje, streljaštvo, alpinizam, agrikulturu, itd.), smislena putovanja (mi`radž, npr., imperativ “putujte” je spomenut na osam različitih mjesta u Kur’anu) i plač u zadnjoj trećini noći kao proces uklanjanja toksičnih tvari koje su se nakupile u organizmu kroz stresan period. Iskrena islamska praksa nas uči da se praktičan musliman/ka svakodnevno bori protiv stresa zikrom, tj. sistemom neurolingvističkog autoprogramiranja vlastite svijesti kroz smisleno ponavljanje sugestivnih poruka kojim poručujemo: Allah je veći od svakog straha, Allah je veći od svake neizvjesnosti, Allah je veći od svakog neprijatelja, Allah je veći od svake krize, Allah je veći od svakog iskušenja, Allah je veći od svake slabosti, Allah je veći od izazova svakog vremena, Allah je veći od mentora svih naših neprijatelja zajedno, Allah je veći od svakog zadatka na koji možemo pomisliti itd. Ili poručujemo sebi i drugima zikrom: elhamdulillahi na novom danu, elhamdulillahi na novom nebeskom reljefu, elhamdulillahi na gladnim čulima, elhamdulillahi na svakom funkcionalnom zglobu u našem tijelu, elhamdulillahi na prijateljima od kojih učimo, elhamdulillahi na neprijateljima koji nas jačaju, elhamdulillahi na ljudima različitih obrazovanja jer je svačije obrazovanje zanimljivo, elhamdulillahi na životu u vrlo zanimljivim vremenima, itd., itd. u beskonačnost.

O Autoru

Edin Tule
Edin Tule

Edin Tule je rođen u Njemačkoj 1976. godine i kroz svoje obrazovanje na područjima Zapadne Evrope, Balkana, Centralne Azije, Bliskog i Dalekog Istoka sticao je nezamjenjiva iskustva, ali i znanje svjetskih jezika( njemačkog,turskog,arapskog i engleskog) koji su mu otvorili put ka razumijevanju kognitivnih procesa različitih muslimanskih i evroazijskih naroda.

Od 2002. Godine nakon što je stekao znanje teologa-psihologa na islamskom internacionalnom univerzitetu u Kuala Lumpuru, Edin je trener širom Evrope na interaktivnim seminarima emocionalne inteligencije, islamske psihologije,liderstva, retorike, tehnika razmišljanja i muslimanskog odgojnog koncepta.

Leanpub 60-dnevna 100% garancija za zadovoljstvo

U roku od 60 dana od kupovine možete dobiti 100% povrat novca na bilo koju kupovinu na Leanpub-u, u dva klika.

Pogledajte puni tekst

80% Autorskih Prava. Zaradite $16 na knjizi od $20.

Plaćamo 80% autorskih prava. To nije greška: zaradite $16 na prodaji od $20. Ako prodamo 5000 nevraćenih primjeraka vaše knjige ili kursa za $20, zaradit ćete $80,000.

(Da, neki autori su već zaradili mnogo više od toga na Leanpub-u.)

Zapravo, autori su zaradilipreko $12 milionapišući, objavljujući i prodajući na Leanpub-u.

Saznajte više o pisanju na Leanpub-u

Besplatna ažuriranja. Bez DRM-a.

Ako kupite knjigu na Leanpub-u, dobijate besplatna ažuriranja dok god autor ažurira knjigu! Mnogi autori koriste Leanpub za objavljivanje svojih knjiga u toku pisanja. Svi čitaoci dobijaju besplatna ažuriranja, bez obzira kada su kupili knjigu ili koliko su platili (uključujući i besplatno).

Većina Leanpub knjiga dostupna je u PDF formatu (za računare) i EPUB formatu (za telefone, tablete i Kindle). Format u kojem je knjiga uključena prikazan je u gornjem desnom kutu ove stranice.

Na kraju, Leanpub knjige nemaju nikakvu DRM zaštitu od kopiranja, tako da ih možete lako čitati na bilo kojem podržanom uređaju.

Saznajte više o formatima e-knjiga Leanpub-a i gdje ih čitati

Pišite i Objavite na Leanpub

Možete koristiti Leanpub da lako pišete, objavljujete i prodajete e-knjige i online kurseve koje još uvijek pišete ili su završeni!

Leanpub je snažna platforma za ozbiljne autore, koja kombinuje jednostavan, elegantan proces pisanja i objavljivanja s trgovinom fokusiranom na prodaju e-knjiga koje su u procesu pisanja.

Leanpub je magična mašina za pisanje za autore: samo pišite običnim tekstom, i da biste objavili svoju e-knjigu, samo kliknite dugme. (Ili, ako proizvodite svoju e-knjigu na svoj način, možete čak i uploadovati svoje PDF i/ili EPUB datoteke i zatim objaviti s jednim klikom!) Stvarno je tako lako.

Saznajte više o pisanju na Leanpub