Εγχειρίδιο Κρυπτογραφίας

Εγχειρίδιο Κρυπτογραφίας

Οδηγός χρήσης της κρυπτογραφίας στις καθημερινές μας εργασίες

Σχετικά με το Βιβλίο

Την στιγμή που διαβάζετε αυτές τις γραμμές, μπορείτε να αισθανθείτε ασφαλείς διότι κανένας δεν μπορεί να παρεισφρήσει στην σύνδεσή σας και να δει τι διαβάζετε. Αυτό έχει επιτευχθεί διότι η σύνδεσή σας με το παρόν σύνδεσμο είναι κρυπτογραφημένη. Αυτό μπορείτε να το διαπιστώσετε κάνοντας απλά κλικ στο κλειδάκι επάνω αριστερά, στο πεδίο διευθύνσεων.

Γιατί όμως έχει σημασία αυτό;

Τι μας νοιάζει αν πρέπει να είναι κρυπτογραφημένα τα δεδομένα που φεύγουν από τον υπολογιστή μας για να έρθουν στον απομακρυσμένο αυτό διακομιστή και να μας παρουσιαστεί στην οθόνη του υπολογιστή μας αυτή σελίδα;

Γιατί ακούμε όλο και ποιο συχνά, για ασφάλεια δεδομένων, επικοινωνίας άλλα και προσπάθεια καταπάτησης των δικαιωμάτων μας στην ανωνυμία;

Πίσω απο όλα αυτά τα ερωτήματα είναι το βασικό δικαίωμα στην ελευθερία λόγου και έκφρασης και ασφαλής διακίνησης της πληροφορίας. Οι απλοί πολίτες εξασφάλισαν αυτό το αγαθό τους μετά από αιώνες αγώνων και θυσιών, ενώ ταυτόχρονα σε πολλά μέρη του πλανήτη μας εν έτη 2015, ακόμα δεν έχει εδραιωθεί η πεποίθηση ότι θα πρέπει να μπορώ να σκέφτομαι και να εκφράζομαι ελεύθερα ανεξαρτήτως μορφωτικών, φυλετικών, θρησκευτικών, πολιτικών κ.α. επιθέσεων μου εντός μιας κοινωνίας.

Στην ψηφιακή εποχή που διανύουμε, δυστυχώς πλησιάζει η εποχή που ακόμα και οι κοινωνίες που εξασφάλισαν την ελευθερία λογού θα χρειαστεί να δώσουν πάλι αγώνες για να εξασφαλίσουν το δικαίωμα να επικοινωνούν και να ανταλλάσσουν δεδομένα τα οποία θα είναι κρυπτογραφημένα.

Δεν μπορείς να αμυνθείς. Δεν μπορείς να αποτρέψεις. Το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι να ανιχνεύσεις και να ανταποκριθείς.

-- Bruce Schneier, Guru ψηφιακής ασφάλειας και κρυπτογραφίας : https://goo.gl/wT1U0G

Το εγχειρίδιο αυτό συντάχθηκε με σκοπό να δώσει άμεσα και γρήγορα στον αναγνώστη, χωρίς τεχνικές και επιστημονικές λεπτομέρειες, όλα τα απαραίτητα εργαλεία και τις γνώσεις για να εντάξει άμεσα, την κρυπτογραφία στην καθημερινότητά του, όταν χρησιμοποιεί ηλεκτρονικές συσκευές για να επικοινωνεί με φίλους και γνωστούς του.

Εάν παρόλα αυτά, δεν έχει πετύχει τον στόχο του... τότε κάτι έχω κάνει λάθος και θέλω να μου το πείτε.

Σχετικά με τον Συγγραφέα

Υποστηριζόμενοι Σκοποί

Electronic Frontier Foundation

Defending your civil liberties in a digital world.
https://www.eff.org/

Based in San Francisco, EFF is a donor-supported membership organization working to protect fundamental rights regardless of technology.

From the Internet to the iPod, technologies are transforming our society and empowering us as speakers, citizens, creators, and consumers. When our freedoms in the networked world come under attack, the Electronic Frontier Foundation (EFF) is the first line of defense. EFF broke new ground when it was founded in 1990—well before the Internet was on most people's radar—and continues to confront cutting-edge issues defending free speech, privacy, innovation, and consumer rights today. From the beginning, EFF has championed the public interest in every critical battle affecting digital rights.

Η Εγγύηση Ευτυχίας 60 ημερών του Leanpub 100%

Εντός 60 ημερών από την αγορά μπορείτε να λάβετε επιστροφή χρημάτων 100% για οποιαδήποτε αγορά από το Leanpub, με δύο κλικ.

Δείτε πλήρεις όρους

80% πνευματικά δικαιώματα. Κερδίστε $16 σε ένα βιβλίο των $20.

Πληρώνουμε 80% πνευματικά δικαιώματα. Δεν είναι λάθος: κερδίζετε $16 σε μια πώληση $20. Εάν πουλήσουμε 5000 μη επιστρεφόμενα αντίτυπα του βιβλίου ή του μαθήματος σας για $20, θα κερδίσετε $80,000.

(Ναι, μερικοί συγγραφείς έχουν ήδη κερδίσει πολύ περισσότερα από αυτό στο Leanpub.)

Στην πραγματικότητα, οι συγγραφείς έχουν κερδίσειπάνω από $12 εκατομμύριαγράφοντας, εκδίδοντας και πωλώντας στο Leanpub.

Μάθετε περισσότερα για τη γραφή στο Leanpub

Δωρεάν Ενημερώσεις. Χωρίς DRM.

Αν αγοράσετε ένα βιβλίο από το Leanpub, λαμβάνετε δωρεάν ενημερώσεις για όσο χρόνο ο συγγραφέας ενημερώνει το βιβλίο! Πολλοί συγγραφείς χρησιμοποιούν το Leanpub για να δημοσιεύσουν τα βιβλία τους ενώ τα γράφουν. Όλοι οι αναγνώστες λαμβάνουν δωρεάν ενημερώσεις, ανεξάρτητα από το πότε αγόρασαν το βιβλίο ή πόσο πλήρωσαν (συμπεριλαμβανομένου του δωρεάν).

Τα περισσότερα βιβλία του Leanpub είναι διαθέσιμα σε μορφή PDF (για υπολογιστές) και EPUB (για κινητά, tablets και Kindle). Οι μορφές που περιλαμβάνει ένα βιβλίο εμφανίζονται στην επάνω δεξιά γωνία αυτής της σελίδας.

Τέλος, τα βιβλία του Leanpub δεν έχουν καμία προστασία αντιγραφής DRM, οπότε μπορείτε εύκολα να τα διαβάσετε σε οποιαδήποτε συμβατή συσκευή.

Μάθετε περισσότερα για τις μορφές ηλεκτρονικών βιβλίων του Leanpub και πού να τα διαβάσετε

Γράψτε και Δημοσιεύστε στο Leanpub

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το Leanpub για να γράψετε, δημοσιεύσετε και πουλήσετε εύκολα βιβλία σε εξέλιξη και ολοκληρωμένα ηλεκτρονικά βιβλία και διαδικτυακά μαθήματα!

Το Leanpub είναι μια ισχυρή πλατφόρμα για σοβαρούς συγγραφείς, συνδυάζοντας ένα απλό, κομψό γράψιμο και δημοσίευση με ένα κατάστημα που επικεντρώνεται στην πώληση βιβλίων σε εξέλιξη.

Το Leanpub είναι μια μαγική γραφομηχανή για τους συγγραφείς: απλώς γράψτε σε απλό κείμενο, και για να δημοσιεύσετε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο, απλώς πατήστε ένα κουμπί. (Ή, εάν παράγετε το ηλεκτρονικό σας βιβλίο μόνοι σας, μπορείτε ακόμη να ανεβάσετε τα δικά σας αρχεία PDF και/ή EPUB και στη συνέχεια να δημοσιεύσετε με ένα κλικ!) Είναι πραγματικά τόσο εύκολο.

Μάθετε περισσότερα για το πώς να γράψετε στο Leanpub